Politica de utilizare

1. Conditii generale pentru inchirieri auto

 • Clientul este rugat sa citeasca si sa confirme acceptarea contractului si semnarea Contractului de Inchiriere . Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile stipulate mai jos. OPTIMUS AUTOCLASS RENT A CAR isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismului.

2. Varsta clientului :

 • Orice persoana care inchiriaza autovehiculul trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani si sa posede carnet de conducere de minim 1 an vechime la data incheierii contractului cu OPTIMUS AUTOCLASS RENT A CAR.

3. Plata :

 • Plata serviciului de inchiriere auto se va face la momentul semnarii contractului de inchiriere si/sau la momentul preluarii autovehiculului de catre client in RON la cursul BNR + 1% din ziua efectuarii platii.
 • La primirea autovehiculului, clientul va semna  un proces verbal de predare-primire care va contine descrierea exacta a starii autovehiculului. La returnare, clientul are datoria de a preda autovehiculul in aceleasi conditii in care l-a primit.
 • La livrarea masinii se solicita o garantie cuprinsa intre 200-900 Euro, in functie de clasa masinii inchiriate. Garantia va fi returnata integral in momentul predari autoturismului  in aceleasi conditii in care l-a primit.
 • Perioada minima de inchiriere este de 24 ore, cu limita de kilometri de 150km/zi. Ce depaseste  limita stabilita mai sus se va taxa cu 0,3euro/km . Pentru inchirieri ce depasesc 3 zile, limita de kilometri devine 400km/zi. Exceptie pot face campanii, promotii sau reduceri ce precizeaza perioada de inchiriere si daca se aplica sau nu limita de kilometri.

4. Costuri :

 • Garantia nu va fi returnata clientului : in cazuri de distrugeri ce apar in interiorul sau exteriorul autoturismului inchiriat (200-900 EUR), furt ale partilor autoturismului inchiriat,distrugeri ale anvelopelor sau rotii de rezerva pierderi ale documentelor autoturismului (100 EUR) sau ale cheilor (150 EUR), stricarea ambreiajului (200-900 EUR).In cazul avariilor produse anvelopelor(inclusiv rotii de rezerva), clientul este responsabil pentru repararea sau inlocuirea acestora functie de situatie .Daunele cum ar fi zgarieturi de orice de fel,avarii ale vopselei,arsuri in interiorul autovehiculului sau alte avarii aparute dupa incredintarea autovehiculului(survenite din vina exclusiva a clientului), GARANTIA VA FI RETINUTA.
 • In cazul in care masina inchiriata a fost implicata intr-un accident Fransiza pentru asigurarea CASCO se va retine din garantia depusa.
 • Autovehiculul va fi predat catre client cu rezervorul plin, acesta avand datoria sa inapoieze bunul inchiriat in aceleasi conditii. In caz contrar, se va percepe o taxa de 2,0 EUR/l de combustibil lipsa. Combustibilul consumat de catre client pe perioada inchirierii bunului nu este inclus in pretul acestuia.
 • Autovehiculul va fi predat si primit curat in interior cat si exterior.In cazul in care autovehiculul va fi returnat intr-o stare diferita celei in care a fost predat, CLIENTUL va fi taxat cu 15 EURO
 • Livrarea si/sau returnarea autovehiculului in alt interval de timp si la o alta destinatie decat cele stabilite se vor face cu acordul proprietarului si in baza unui tarif suplimentar prestabilit de comun acord.
 • In cazul in care clientul returneaza masina inainte de expirarea contractului,suma platita pe intrega perioada de inchiriere NU se returneaza.Platile in avans de orice fel nu se vor returna .Taxa de reziliere este de 30%din valoarea contractului de inchiriere si se aplica in situatia in care clientul renunta la inchiriere.

5. Predare si recuperare masina :

 • Livrarea si restituirea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilite de client si mentionata in Contractul de Inchirieri Auto , fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Bucuresti.
 • Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in conditii generale bune, fara defectiuni ascunse sau vizibile, orice informatie asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in Contractul de inchiriere. In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare. la returnarea autoturismului inchiriat cu o intarziere anuntata intre una si trei ore fata de ora specificata in Contractul de Inchirieri Masini se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de mai mult de 3 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere.In cazul in care masina nu este predata conform celor stabilite in contract,clientul va suporta taxele de recuperare a masini indiferent de locatia si starea in care se afla masina.
 • La expirarea duratei de inchiriere prezentul contract devine nul daca nu s-a convenit altfel.Autoturismul inchiriat se declara furat la Politie daca intarzierea nu se anunta, clientul neputandu-se prevala de dispozitiile articolului 213 Cod Penal – abuzul de incredere(insusirea unui bun mobil al altuia ,detinut cu orice titlu ,sau dispunerea de acest bun pe nedrept ,ori refuzul de a-l restitui se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani) -fapta sa fiind considerata furt potrivit dispozitiilor articolului208 Cod Penal sau functie de modalitatea de savarsire Furt Calificat -Articolul 209 Cod Penal.

6. Utilizarea autoturismului inchiriat:

 • Autovehiculul inchiriat nu poate fi folosit pentru tractarea altor vehicule sau autovehicule, pentru transport cotra cost a bunurilor si/sau a persoanelor
 • Clientul are obligatia de a nu aduce imbunatatiri si/sau adaugiri de nici o natura atat partii mecanice, cat si partii estetice a bunului inchiriat.
 • Incalcarea regulilor de circulatie, amenzile si taxele de parcare reprezinta responsabilitatea stricta a clientului si vor fi suportate integral de catre acesta.
 • Clientul se angajeaza sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice.Masina va fi condusa NUMAI pe drumuri NATIONALE sau EUROPENE marcate corespunzator.Este interzisa conducerea masinii inchiriate pe drumuri de tara neasfaltate nemarcate,paduri sau drumuri forestiere.
 • Clientul va pastra in permanenta cheile si talonul asupra sa atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat si nu va incredinta masina altei persoane care nu figureaza in contractul de inchiriere masina,decat catre soferi aditionali trecuti in contract.
 • Clientul raspunde material fata de propietar pentru orice paguba sau dauna pricinuita prin accident cauzat de incredintarea spre conducere a autovehiculului catre un sofer neautorizat de catre propietar;
 • Nu va iesi cu masina in exteriorul tarii fara aprobarea propietarului si insotita de urmatoarele documente : contract in original,talon original,imputerniciri pt iesire din tara si cartea verde,in cazul in care va iesi cu masina in afara tarii fara aprobarea propietarului/firmei contractul se declara NUL.

7. Asigurari :

 • In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile de reparatii.
 • In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite, se poate solicita o garantie suplimentara care se ramburseaza numai la returnarea masinii in buna stare de functionare si de caroserie, cu toate documentele, accesoriile si echipamentele din dotare.

8. Validitate:

 • Clientul este de acord cu termenii si conditiile mentionate mai sus, orice completare sau modificare a acestora este nula, in afara cazului in care ambele parti sunt de acord cu completarile ulterioare.

9. Jurisdictie:

 • Orice litigiu ce apare in derularea prezentului contract va fi supus instantelor competente a jurisdictiei din Bucuresti.Partile convin ca prezentul contract sa constituie TITLU EXECUTORIU pentru incasarea sumelor restante urmand a se proceda la executarea silita fara somatie.